Vanparijs Engineers garandeert de stroombeveiliging in het Sint-Trudo ziekenhuis

In 1997 installeerde Vanparijs Engineers in het regionaal ziekenhuis Sint-Trudo in Sint-Truiden een dynamische UPS-installatie (DUPS) van 1600 kVA voor extra stroombeveiliging na de toenmalige uitbreiding van het ziekenhuis. De afgelopen 20 jaar heeft Vanparijs Engineers de machine in goede conditie onderhouden. Onlangs werd de installatie volledig gerenoveerd zonder impact op de stroomvoorziening van het ziekenhuis dankzij tijdelijke bescherming met de mobiele UPS van Vanparijs Engineers.

Na ongeveer 20 jaar is de gemiddelde dynamische UPS-installatie aan vervanging toe. Dat betekent meestal een aanzienlijke nieuwe investering en soms ingrijpende wijzigingen aan de bestaande infrastructuur.

Gezien de nog goede staat van de machine in het Sint-Trudoziekenhuis, werd besloten om de UPS niet te vervangen maar volledig te renoveren. Zo’n volledige renovatie gaat een stuk verder dan een klassieke revisie. Niet alleen werden de hoofdcomponenten vervangen, ook het volledige power- en stuurgedeelte werd vernieuwd en voorzien van de meest recente regeltechnologie die toelaat om de machine volledig digitaal te beheren.

Het volledige project werd uitgevoerd in een beperkte tijdsspanne en zonder enige vorm van onderbreking of impact op de dagelijkse werking van het ziekenhuis. Voor de start van de werken werd immers volledig overgeschakeld op de 1600 kVA UPS in container van Vanparijs Engineers, de grootste mobiele unit van Europa. Zo bleef het ziekenhuis gedurende 2 maanden beveiligd tegen elke stroomstoring en kon de 20 jaar oude DUPS-installatie zonder zorgen een nieuw leven krijgen een klaargemaakt voor de volgende 20 jaar.

Meer nieuws

MUPS 1600 kVA @luchthaven Oostende

Mobiele UPS beveiligt luchthaven Oostende tijdens werken

Onze mobiele UPS installaties kunnen worden ingezet als tijdelijke beveiliging van de stroomvoorziening bij werken aan kritische installaties. Zo ook bijvoorbeeld op de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge. Onze mobiele UPS van 1600 kVA werd er gedurende 4 weken ingeschakeld om de landingsbanen en de luchtverkeersleiding te beschermen tegen stroomuitvallen tijdens de ombouw van hun vaste dynamische UPS.

Lees verder »