Mobiele UPS beveiligt luchthaven Oostende tijdens werken

MUPS 1600 kVA @luchthaven Oostende

De stroomvoorziening op de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge is sinds 2001 beveiligd met een dynamische UPS. Wij bouwden die installatie om de landingsbanen en luchtverkeersleiding te beschermen tegen stroomuitvallen.

Al sinds het begin van onze samenwerking staan we garant voor het omniumonderhoud van de installatie. We voerden ook vijfjaarlijkse revisies uit. Tijdens die onderhoudswerken wordt de ononderbroken stroomvoorziening gegarandeerd door een van onze mobiele UPS-systemen.

De laatste jaren was het voor deze categorie van luchthaven echter niet meer nodig om permanent over een ononderbroken stroomvoorziening te beschikken. Daarom hebben we de dynamische UPS in 2019 omgebouwd naar een klassieke noodstroomgroep.

Daarbij vervingen we de koppelingen en werd de sturing van het systeem volledig aangepast. De noodstroomgroep behoudt wel zijn UPS-functie, zodat die nog altijd kan worden ingezet wanneer dat nodig is. Zo anticiperen we op een eventuele toekomstige uitbreiding van de activiteiten op de luchthaven.

Tijdens de ombouwwerken, die drie weken duurden, werd onze mobiele UPS met een vermogen van 1600 kVA met bijkomende hoogspanningstransformatoren ingezet als back-up stroombeveiliging.

Meer nieuws

De MUPS-magneet, of hoe een eenvoudig kaartje u veel zorgen en kosten kan doen besparen

Stel, uw UPS-installatie moet dringend een revisie krijgen, er doen zich problemen voor met uw UPS of u plant elektrische infrastructuurwerken die een impact hebben op de stroomvoorziening van uw bedrijf. Denkt u er dan steeds op tijd aan om extra beveiliging in te schakelen om uw dagelijkse business niet in het gedrang te brengen? Want het zal u maar overkomen dat net dan de stroom uitvalt! De kosten door productieverlies kunnen snel hoog oplopen.

Lees verder »